Om Ars Nova's

 

Ars Nova's er et lite oppdrett av stor puddel. Målet for avlen er gemyttlige friske hunder foruten sitt rasetypiske utseende. Ekstremiteter søkes unngått både mentalt og eksteriørmessig. Balanse og kontroll, i hodet og kroppen er puddelens adelsmerke og søkes ivaretatt. Hundene skal ha livskraft og gi inntrykk av de har god oversikt over omgivelsene. En flott utstillingsfrisyre er veldig bra, et godt eksteriør likeså, men med min bakgrunn med hunder "i arbeid" er det hunden bak all pelsen som betyr mest.

Vår første puddel "Iris" var og er opphavet til Ars Nova's lille stor puddel oppdrett. Hun har så avgjort farget mine mål og ønsker for avlen. Foruten sine selvfølgelige rasetypiske trekk skal en puddel først og sist være stor i hodet!

Av og til får jeg spørsmål fra gamle hundevenner og kursdeltagere om hvorfor puddel når det skulle skiftes rase. Jeg forteller da historien som avgjorde valget her i huset. På kurs har jeg av og til omplasseringshunder med diverse belastende erfaringer bak seg. De to hundene som virkelig har imponert meg i denne kategorien var to stor puddel hanner fra hver sin kant av landet. Disse lærte utrolig fort og var veldig lojale og avanserte. Den andre grunnen er arbeidet med hester, - det må fortjenes. Avansert arbeid med hest er kunst, puddel likeså. Derav navnet Ars Nova's.