iris
Dyrstad's Iris 

 

Første stor puddel hos oss. Ville gjerne ha en brun tispe og hos kennel Dyrstad på Møre hadde det dukket opp tre brune i ett ellers svart kull. Ønsket var en stor og livskraftig tispe med "av og på knapp". Vi reiste til Møre da valpene var vel 4 uker. Valget ble gjort og den selvtilfredse og selvstendige tjukka skulle til Romerike og bli gårdshund og assistent på dressurkurs.

Navnet ble Iris, oppkalt etter regnbuegudinnen. Håpet var at hun ble like så fargerik som navnet tilsa. Stor og grov var hun, men hun skulle likevel aldri på utstilling......... Men utstilling ble det med 2 ck og 2 hp første helga. Vi stilte flere ganger og det ble flere ck. Takket være hennes fightervilje og evnen til å forstå når det gjelder. Edel hadde hun også blitt....... Med en bedre "frisør" og handler enn undertegnede hadde det sikkert gått enda bedre.

Hjemme er hun gårdens vokter og flokkens overhode. Hun har et avansert språk, leser situasjoner godt og gjør så hva som blir forventet. Enten det er å trigge ei søye som ikke vil ha begge lammene sine, snu hester på rømmen eller løpe inn kurshunder som ikke kommer på innkalling. Hun er den mest instinktive hunden jeg har hatt gjennom 35 års hundehold. Det sammens med hennes meget gode helse var avgjørende for at jeg ønsket å avle på henne. Hun har hatt et kull på 11 valper (A-kullet), og hun preget valpene sine fram til den dagen de reiste. 8 hunder fra kullet er HD-røntget fri A.

Iris har sterk jaktdrift og er i søk kontinuerlig om hun ikke bremses. Iris er karaktertestet, HD-røntget fri A samt øyelyst to ganger.

Stamtavle
NORD  UCH
Frisita's Mr Mercury Will Jefferson
HD: A
N S UCH
Remaro's S Winter-King

INT N S UCH
Mr Moonraker

N UCH
Remaro's Brown Peppernelle
N UCH
Frisita's Fyrstinne Nadja
SUCH NUCH
Härbovi's Thunder Cloud
INT N S UCH NV-96
Black Easy Winner
Miss Monica
HD: A
Mister Dani N UCH
Star-Line The Cardinal
N UCH
Star-Line Diddi Daimen
Taraby's Beauty Ronya N S UCH
Elwie's Poodleline Charlie Boy
Miss Tarantella